Načítání

Poradna

Chci se zeptat

Dobrý den, je mi 30 let a od dětství trpím zácpou. Snažím se užívat vlákninu, beru probiotika (Swiss), ráno na lačno sklenici vody s citrónem, celkem ovoce, zeleninu. 1x týdně cvičím, nejím však pravidelně a často i zhřeším s nezdravým jídlem. Bohužel v dospělosti se k zácpě (kterou jakž takž koriguji) přidalo nadýmání, plynatost, říhání, pálení žáhy, a to již téměř po každém jídle. Ráda bych se zeptala, zda-li mi můžete poradit nějaké léky nebo přípravky, které by tento stav mohly nějak zlepšit? Nebo je již nutné vyšetření? Děkuji Vám za odpověď. G.

Gabriela - 17.10.2013

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Já bych zatím endoskopie neprováděl. Zkusil bych přírodní léky: kombinace: Aloe Star 30ml ráno nalačno / normalizuje metabolismus zažívacího traktu/ , proto nadýmání Ginger Star při nadýmání a třetím výborným doplňkem jsou bylinky na zklidnění celé zažívací trubice / říkám tomu přírodní antidepresivum/ Trend Relax v dávce 1-0-2. Pokud po měsíční léčbě nedojde n markntnímu zlepšení, pak je nutná konzultace u mne v ordinaci a následně vyšetření / jaká? to až podle případné konzultace. Pokud se rozhodnete pro přírodní léčbu, dovolím si požádat o koupi na www.euresis.cz/shop. dr. Kolář

Dobrý den, ráda bych se zeptala na moje obtíže. Trpívala jsem nadýmáním a plynatostí, tlaky v oblasti pod žebry vlevo a občasný pocit těžkého žaludku po těžším jídle. Díky úpravě stravy se to velmi zlepšilo, jen občas cítím takové jakoby sevření a mírně cítím místo vlevo pod žebry. Na sonu bylo zjištěno anechogenní ložiško v oblasti hlavy pankreasu v průměru 15mm (dle dr. cysta). Mám se nějak znepokojovat a může to souviset s výše uvedenými obtížemi? Byl mi pouze doporučen kontrolní UZV za 3 měsíce. Děkuji za odpověď

Zuzana Vlčková - 17.10.2013

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Cysta nemá na slinivce co dělat, je častým důsledkem akutní nebo chronické pankreatitidy. Určitě Vám doporučuji CT slinivky břišní, tam se pozná více než ultrzvukem. dr. Kolář

Dobrý den, prosím o radu k problému ,který má manželka.Ráno po snídani má asi do půl hodiny křeče a řezavou bolest na levé straně břicha pod žebry.Někdy musí okamžitě na \"velkou\" Není to pravidelné, ale někdy je to každý den.Předem děkuji. p.s.já jsem po Vaší léčbě v pořádku a doufám ,že se potkáme až na jaře při kontrole. Vladimír Mach

Mach Vladimír - 17.10.2013

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Na jedné straně to vypadá na psychosomatické obtíže charakteru dráždivého tračníku, ale než bych to tak mohl nazvat, potřeboval bych Vaší paní udělat koloskopii. dr. Kolář

Pěkný den! Ráda bych se zeptala na své potíže: mám od včera 3x velmi světlou stolici barvy světlého okru, velké nadýmání, ale plyny odcházejí, bolí a píchá mě občas pod levými žebry a lehce občas tlačí pod pravými žebry s malým citlivým místem, každou čtvrthodinu mě polije horko a celá se zpotím. Beru Victozu, metformin a cefalosporin první den. Co mám podniknout, je to akutní? Mohla bych se k vám objednat alespoň na sono pokud možno brzo? Děkuji vám!

Milka - 17.10.2013

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Myslím, že máte virové onemocnění, které postihuje zažívací trakt. Zatím si kupte jen bylinkové čaje: čaj na střevní obtíže, držte bezezbytkovou dietu, tím střevu ulevíte / bezezbyková strava je uvedena na www.euresis.cz /. Je uvedena jako dieta při ulcerosní kolitidě nebo Crohnovou nemocí, je to ale i dieta při mnoha dalších chorobávch, které posthují tenké i tlusté střevo. Kdyby obtíže nevymizely, prosím napište mi / ale už na info@euresis.cz dr. Kolář

dobry den pane doktore uz nekolikrat v noci me probudili bolesti bricha pripominajici premdleni zaludku z hladu pritom vecer pravidelne vecerim gastroskopii mam delanou jen reflux uzivam jednou denne emaneru dale uzivam jednou denne kreon pro snizenou funkci slinivky nebo pry se muze jednat o chron. pankreatitidu prosim mohl by ste mi prosim poradit jestli me obtize nemuzou bit od slinivky nebo od toho refluxu nebo po tech lecich co uzivam popripade co bi me obtize mohlo zpusobovat dekuji

HANA - 16.10.2013

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Odkážu Vás na moje webové stránky: www.euresis.cz mezi nemocemi je m.j. uvedena refluxní choroba jícnu i chronické onemocnění slinivky / chron. pankreatitida/ je podrobně popsáno, jak nemoci vznikají, ja se projevují, jak se diagnostiku a jaká je léčba. Diety jsou tam rovněž. dr. Kolář

Dobrý den, moje dcera má celiakii, astma a alergie na pyl a zvířecí srst. Před rokem se objevila alopecie (ofiáza), která se zatím nakrátko stabilizovala, ale už jde o ztrátu tak 80% vlasů. Na biorezoančním přístroji vyšla pozitivní kandida,enterobius a méně i salmonela, gardia. Dcera měla salmonelózu ve 14 měsících, ve 3 letech jsme v egyptě chytli i onu gardii, takže výsledky vyšetření budou správné. Na bylinkářském webu nový obzor jsou přesvědčení, že alopecie je způsobena kvasinkami. Přesvědčila jsem našeho imunologa, aby dceři napsal Lamisil, ale nejsem si jistá, že by účenek byl dlouhodobý, zatím ho tedy nebere. Bylinkáři mají na kandidu kapičky, ale ty nejsme schopny několik měsíců kapat 2x denně, dcera už tak má dost i jiných preparátů. Doporučil byste některý z vašich preparátů nebo jejich kombinaci? je jí nyní 9 let. Co se týká celiakie, byla zjištěna náhodou při imunologickém vyšetření, občas jí bolelo břicho.Dietu dodržuje 3 roky, ale teprve před rokem neměla žádné protilátky, jinak byla vždy pozitivní, ikdyž dietu dodržovala přísnou (občas chyba - nehoda se stala, ale tak 1x za 3 měsíce).Na gastroenreologii nikam nechodíme, sleduje ji jen immunolog. Když jsem odmítla biopsii, řekli, že tam nemusíme chodit, že by jen sledovali protilátky. Moc děkuji

Jana Šaffková - 15.10.2013

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Lituji, ale nedělám dětskou gastroenterologii doporučím vás paní doktorku Szitányi / viz seznam.cz, vyhledávač. Je moc milá, opravu problémům dětí rozumí. Řekněte případně, že jste ode mne. dr. Kolář

Dobrý den pane doktore, obracím se na Vás s žádostí o radu. Jsem objednána k dr. Drahoňovskému ohledně konzultace k fundoplikaci. Mám diagnostikován krátký Barrettův jícen a na dr. Drahoňovského jsem se obrátila, jelikož mi byl doporučen. Beru 2 měsíce léky nolpazu a itoprid- a jelikož je mi 36 let, dlouhodobé braní léků není řešením, když příčina (reflux) vlastně trvá. Mohu se Vás prosím zeptat, zda máte v péči pacienty, kteří fundoplikaci s BJ podstoupili- a zda je možné, že BJ vymizí? Nebo i po fundoplikaci hrozí nebezpečí nádoru jícnu do budoucna? Pan doktor mi psal, že s některými gastroenterology se neshodují v přístupu k léčbě- protože např. po ablaci sliznice je třeba brát vysoké dávky léků a stejně se reflux nezastaví. Řešením je tedy antirefluxní operace- zastavení refluxu jako příčině. Což zní samozřejmě velmi logicky a panu doktorovi jako specialistovi věřím:) Jen jsem se chtěla zeptat gastroenterologa z praxe ohledně zkušeností pacientů s touto operací. Moc Vám děkuji za odpověď, pokud si najdete čas. S pozdravem Mgr. Ivana Vobořilová, Česká Lípa

Ivana Vobořilová - 14.10.2013

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Sám posílám pacienty k prim.d r Drahoňovskému, umí tento typ operací nejlépe. Vše Vám vysvětlí. Co se týše Barrettova jícnu , dělám u svých pacientů kontrolní gastroskopii půl roku po operaci a beru znovu vzorky z jícnu. Dobře udělaná fundopliakce řeší tento problém. dr. Kolář

Dobrý den pane doktore,před rokem jsem podstoupila gastroskopii pro dlouhotrvající neurčité problémy...časté říhání, pocit plnosti apod., ovšem léčím se u psychiatra s úzkostnou poruchou, mám často různé obavy.Na gastru bylo vše v pořádku,ale v histologii se objevil HP +++ a těžká chronická středně až mírně aktivní gastritida.Eradikace ATB byla úspěšná, po měsíci na gastroskopii HP nebyl.Od té doby vše ok. Nyní jsem nastoupila před měsícem do práce, a občas mám nervy, zda vše stihnu apod, občas zhltnu rychle nějakou svačinu...apod. a celý min. týden jsem trpěla plynatostí, na začátku týdne jsem pocitovala i gyn.problémy jako při kvasinkové infekci, nasadila jsem laktobacily,minimalizovala sladké a je to lepší, ale plynatost se občas objevuje stále a mám takové napětí v břiše, jakoby svaly, i záda mne trošku bolí.Ráno mi tedy v břiše parádně kručí. Nechci panikařit anebo si vsugerovávat zase problémy a spekulovat, zda nemohu mít opět HP či zánět. Myslíte, že jsou problémy spíše psychické od změny jak jsem nastoupila do práce a na začátku mám nervy a nebo mám jít raději na vyšetření? Stolice pravidelná, jen výše popisované. Jinak říhání jsem vypozorovala už kdysi při zvýšené psych.zátěži, je to možné či obvyklé? Doufám, že dotaz nevyzněl hloupě, opravdu Vás nechci obtěžovat s hloupostmi, jen vím, že jste mi už kdysi pomohl. K psychiatrovi jdu naštěstí ve středu :-) A ještě se by mne zajímala jedna věc...píšete, že když při léčbe HP nejsou úspěšná atb, nasazujete přírodní lék a Lanzul. Nelze toto nasadit rovnou? Aby se lidé vyhnuli nepříjemných důsledků braní atb? Já je třeba celkem špatně snáším, tak by mne toto zajímalo.Děkuji moc, hezký den! Petra

Petra - 14.10.2013

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Nešilte, je to závislé na stressu, takže by to i mělo spontánně odeznít. HP je možno zjistit objektivně jen kontrolní gastroskopií. Většinou se ale nevrací. Je li to psychosomatické, pak je nejlepší volba léčba přírodním lékem: Trend relax: mám jen v on line obchodě, bere se jedna tbl. brzy ráno a dvě před spaním / případný prodej je na www.euresis.cz/shop. Pokud by po měsíční léčbě / stqačí akorát jedno balení/ obtíže nevymizely, pak raději tu gastroskopii s novým odběrem vzorků na helicobactera. dr. Kolář

Ja uz jsem stoho uplne na dne porad spatne kdyz se chci najist boles napit bolest tak jsem radci hlady unava je neskutecna moc vas prosim poradite mi skym toto resit nalez z reng jsem vam popsala i s biopsii bylo by mozne to nekde poopravit beru heliciid pisu vam protoze uz jsem bezradna odpovedel by jste mi na emailovou adresu? Dekuji moc

Dana Kindlova - 12.10.2013

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Odpovím, objednejte se prosím do mé pražské ambulance ke konzultaci. Všecny informa jsou na www.euresis.cz. dr. Kolář

Dobry den nasla jsem na muj dotaz esofagitida 3stupne vasi odpoved moc dekuji jsem po operaci momentalne steh kyly a muj rengen zaludku dopadl ze zaverem skluzna organoaxialni hiatova hernie z vyraznim refluxem po fundoplikaci biopsie v souhlase z dg se jedna o esofagitidu tretiho stupne pooperacni zmeny v oblasti zaludku co mam delat ? Pri jidle polikani boles na hrudi unava fundoplikace byla v roce 2009 v Palas atena. Prosim napiste mi na email co mam delat trapi me to moc dik D)ana Kindkova

dana kindlova - 12.10.2013

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Abych mojl porait., musím Vám udělat kontrolní gastroskopii, jinak to nemá význam. Vyšedtření dělám v Dobřichovicích, informace jsou na www.euresis.cz, telefon k objednání na gastroskopii 725 753 599. dr. Kolář

Dobry den pane doktore Jsem moc rada za vasi pomoc lidem a mate zato muj obdiv. Taky bych vas rada pozadala o vas nazor. Je mi 29 let. Asi tak 2 mesice me intenzivne skoro porad tlaci pd pravym zebernim obloukem, v posledni dobe me ale do toho tlaceni chyti velmi intenzivni a bolestive pichani take jak pulsni, rytmicke, ktere je ale kratke tak 20 sekund-ale neskutecne bolestive. V lednu jsem byla na sonu bricha ale nic se nenaslo. Mohlo se mi od te doby neco udelat ve zlucniku?? Taky se jiz 4 roky lecim na GERD beru Emaneru, ale jak mi zacali tyhle potize asi se zlucnikem tak je mi spatne dost i od zaludku, po jidle semi potrava vraci temer do ust, v noci se budim na pocit daveni, nebo duseni, velmi neprijemny pocit kdy si myslim ze se snad pozvracim. Mohl by me npr nejakej problem se zlucnikem takhle prohloubit GERD problemy?? Ted i kdyz beru leky mam takove potize jako kdyz jsem leky nebrala. Dekuji

Laura - 12.10.2013

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Já vám řeknu co vše se může podílet na obtížích které máte: onemocnění žlučníku: kaménky, zánět, špatná funkce. refluxní choroba jícnu, zánět žaludku nebo dvanácníku, vřed nebo zánětu žaludku a dvanácníku. Dále se často do té oblasti propagaje onemocnění páteře. Analyzujte to se svým lékařem, Vylučte diagnosy, které na 100% nemáte a zbytek: to je správná diagnosa. Jde o složitý problém: bolesti v opravém nadbřišku trápí až 5% pacientů v mé ambulanci. dr. Kolář

Dobry den, pan doktor. Som mesiac po operacii zlcnika, ale napriek tomu mam neustale zltu stolicu, casto riedku alebo vodnatu s priesvitnym hlienom. V nemocnici mi kazali pit denne2,5l tekutin, ale teraz chodim aj 12x denne mocit a aj v noci mam sucho v ustach a 1x idem zasa mocit. Ja som pred operaciou nebol zvyknuty take mnozstvo tekutin. Stale sa citim slaby. Vnutri trosku nizsie pod rebrami niekedy citim palenie. Rad by som sa dostal do normalneho stavu, ale neviem ,co so mnou je, preto vas prosim o radu. Vopred dakujem.

Michal - 10.10.2013

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Lituji,ale obracíte se na lékaře, který vás nrzná, nezná, jak vypadal žlučník před operací, co bylo vlastně důvodem operace, z toho plynou následné obtíže. Své dotazy směřujte na gastroenterologa, který vás k operai polal a na chirurga, který Vás operoval. Podle zdrav. zákona z 1.6.2012 má každý pacient nárok na informace od lékaře, tak, aby je plně chápal. Po operaci žlučníku obtíže přechiodně bývají, toto je ale hodně. dr. Kolář

Dobrý den, pane doktore, prosím o Váš názor. Mám diagnostikovánu drobnou brániční kýlu + reflux a byla mi doporučena fundoaplikace. Hlavní problém - poměrně silné bolesti a říhání. Podle letáku Pallas není člověk schopen po fundoaplikaci zvracet. V jedné z Vašich odpovědí jsem si přečetla, že zvracení možné je. Mým problémem je, že mám od dětství občas silné migrény spojené se zvracením. Dá se říci, že zvracení je to jediné, co mi při migréně uleví. Možnost zvracet je pro mě proto hodně důležitá. Můžete k tomuto problému prosím napsat něco víc? Nerada bych si odstraněním jednoho problému připravila problém jiný. Velice děkuji za Vaši radu.

Martina - 09.10.2013

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Jestli chcete podrobnější informace, objedenjte se prosím k placené konzultaci do Prahy /500Kč/, telefon je na www.euresis.cz. V Palas atheně jsou nejlepší operatéři v ˇCR, otázka , zda je operace opravdu indikovaná. dr. Kolář

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na reflux ktorý ma trapy uz dosť rokov najprv sme ho liečili liekmi ale tie nezabrali, potom sme to niako neriešili dlhšiu dobu.. Potom sme sa zas rozhodli to riesit a dostala som tie isté tabletky čo predtým , nepomohli mi dokonca aj tie sa mi vracali .. dalo by sa to liečiť niakym prírodným spôsobom ? Ďakujem

Simona - 09.10.2013

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Refluxní choroba jícnu je velmi složitý problém, který, pokud nereaguje na klasickou léčbu, vyžaduje konzultaci s lékařem, podrobnou konzultaci, kde se dle obtíží pacienta zváží všechny možnosti léčby., Tato poradna je nedostatečná. dr. Kolář

Dobry den, mam traviace tazkozti uz niekolko rokov. Pred piatimi rokmi mi vyoperovali zlcnik. Mam diagnostikovanu histaminovu intoleranciu. HIT-ka je vsak niekedy pozitivna a niekedy negativna podla hladiny DAO-teda mi to kolise. Mam vsak problem s nafukovanim, krcami takmer po kazdom jedle-zelenina, ovocie-maso-cestoviny-mucne jedla. Po kazdom jedle dostavam krce do brucha chvilkova krcova bolest, po jedle hnacky, casto strasne bolesti hlavy ktore vyustia do zvysenej teploty a nakoniec zvracaniam. Po vyvrateni ma hlavna prestava boliet a sa mi ulavi. V stolici mavam casto hlieny co je jeden s priznakov HIT. Este chcem uviest, ze mam neprirodzene vystrcene brucho a dost casto mi opuchaju nohy v spodnej casti. dva roky mam vysoku sedimentaciu -zubne, krcne a zenske vysetrenia nepotvrdili zapalove ochorenie. Mozem sa obavat nejakeho ochorenia traviaceho traktu? dakujem

Iva - 09.10.2013

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Chcete po mně odpovědet na problém, který se řeší měsíce. To faktr nejde, tato poradna řeší jednoduchými odpověďmi jednoduché dotazy, toto je složité. Máte-lu zájem, objedenjtes e minimálně na 60 ti minutoocou konzultaci doPrahy s výsledky které máte. Cena je 1000 Kč. Podrobnosti na www.euresis.cz. dr. Kolář

Obracim se na vas z vysvetlenim co je esofagitida tretiho stupne po zjisteni biopsie? Jsem po fundoplokaci zaludku a porad problemy dekuji za info

jana - 08.10.2013

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Jde o těžký zánět jícnu, který po kvalitně udělané fundoplikaci by rozhodně neměl být. Rozhodně by se na to měl někdo podívat, zřejmě máte uvolněnou fundoplikaci a toto je důsledek. Máte-li zájem, objednejte se na gastroskopii ke mně do Dobřichovic/ viz www-euresis.cz/, musel bych to vidět a pak spolupracuji s prim. dr. Drahoňovským, který fundoplikace dělá nejlépe. dr Kolář

Moc prosím o názor: na gastroskopii jsem měla, že v oblasti těla žaludku je sliznice zarudlá (iritovaná). Jinak v oblasti antra až do D2 normální nález. Jícen intaktní. Co může být příčinou? Občas mě bolí žaludek, ale někdy i dost žlučník... Vředy by se ale našli při endoskopii ne? Díky moc za Vaše rady, málokdo je poskytuje v takovém rozsahu!

věra - 08.10.2013

MUDr. Michal Kolář odpovídá

To je hrozně malý nález, jde o podrážděnou sliznici žaludku a jestli jde o zánět, musela by se brát sliznice na mikroskopické vyšetření, to se asi nebrala, takže to osobně nepovažuji za nic závažného. Je ale problém, abych se vyjadřoval k nálezu kolegy. Díky za pochvalu. dr. Kolář

Dobrý den pane doktore, mám dva dotazy, prosím o odpověd. 1/byl mi zjištěn Helicobacter Pylori a chci se zeptat, v případě, že se nepřeléčí ani po předepsaných atb a já náhodou v několika následujících měsících otěhotněla, je tu riziko, že se bakterie přenese na plod? Nebo se dá jednoduše bez endoskopie z krve zjistit, zda je bakterie stále v krvi přítomna? 2/Prosím o radu ohledně zácpy mého 20m syna. Jako doplněk stravy užíváme Gs Boularin, ktery obsahuje kvasinky Saccharomyces boulardii, přípravek užíváme s přestávkami,,,,je tento přípravek vhodný k užívání dlouhodobě? je totiž jediný, po kterém se zažívání upravilo. Nebo mi můžete doporučit nějaký jiný s možností denního užívání? Velice děkuji za Vaši odpověď, Lucie

Lucie - 06.10.2013

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Stran dítěte se nemohu vyjádřit, nejsem pediatr. stran dotazu na helicobactera: jediná objektivní metoda ke zjištění bacila je kontrolní gastroskopie, pokud léčba selže dávám přírodní antibiotikum squalen / je v přípravku Shark Liver Oil/ po dobu jednoho měsíce 3x1, k tomu Lanzul po měsíc 2x1 a pak i rezistentní HP mizí. Na plod se nepřenese. dr. Kolář

dobry den mam diagnostikovany patologicky reflux na ph metrii uzivam tretim rokem jednou denne lanzul kdyz si ho rano zapomenu vzit tak po obede a po veceri zacnu mit mirne paleni zahy a bolesti na hrudi ktere po dvou az trech hodinach sami bez leku ustoupi chodim kazdy rok na gastro. a tam pisi kardie zeje i pri lecbe lanzulem je to normalni nalez pri lecbe a jeste jsem se chtel zeptat gdyz sami obtize ustiupi po dvou hodinach jestli mam uzivat leky jestli by treba nestacila nejaka prirodni lecba take mam strach si nebrat leky treba delsi dobu treba pet dnu aby se to treba jeste nezhorsilo dekuji

pavel - 05.10.2013

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Já Vám mohu doporučit roztok Aloe 30ml ráno nalačno po dobu 2 měsíců / viz www.euresis.cz/shop. Na stav podobný vašemu to pomáhá moc dobře... dr. Kolář

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohu užívat lék Ortanol dlouhodobě (zřejmě již pořád)? Je mi 37 let, zhruba před 6 lety jsem měla problémy s trávením.. silné pálení, vracení obsahu žaludku do krku, později i krvavou pachuť v puse při říhání. Na mou žádost mi nakonec praktická lékařka poslala na gastroenterologii ve Střešovické nemocnici, kde diagnostikovali refluxní ezofagitidu (dvě eroze, LA grade A), léčba byla Omeprazolem na půl roku, zabrala hned. Ale pak po vysazení se mi problémy vrátily a pan doktor konstatoval, že léčba může být dlouhodobá. Takže od té doby beru Ortanol (střídavě s Omeprazolem, pokud ho v lékárně nemají, ale Ortanol mi pomáhá lépe, tak že nemám vůbec žádné problémy) a praktická mi ho dále předepisuje. Je celoživotní užívání škodlivé? Pomohlo by, kdybych lék brala jen obden, pokud by se mi tím nezhoršily potíže? Je nutná kontrolní gastroskopie? (A ještě bych uvedla poznámku, že mám dědičnou polycystozu ledvin, takže některé léky asi není vhodné užívat). Děkuji předem velice za odpověď.

Martina - 05.10.2013

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Léčba omeprazolem nebo podobnými léky se nedoporučuje déle než 5 let. Doporučuji kontrolní gastroskopii a zvážení případně jiné léčby. Za 5 let by se ale mělo vyléčit vše!!! dr. Kolář