Načítání

Poradna

Chci se zeptat

Dobry denmela jsem zvyseny fekalni kalprotektin 500 tak me lekar poslal na kolonoskopii kde napsali ze se jedna o eosinofilni kolitidu odeslali me na imunologii kde me udelali pomerne hodne odberu krve kde byl zvyseny jenom jeden ECP tak to jiz nijak nnikdo neresil a objednali me az za pul roku na kontrolu tak jsese chtela zeptat jestli tyto vysetreni maji nejakou spojitost ajestli by mi pomohla treba nejaka dieta dekuji

majka - 15.06.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Tento dotaz zde nevyřešíme, máte-li zájem, objednejte se ke konzultaci do mé kanceláře v Černošicích. Vše je na www.euresis.cz Michal Kolář

Dobrý den, je mi 26 let a loni mi na základě kolonoskopie zjistili eosinofilní kolitidu o které se zatím moc neví, takže jsem ani žádnou lečbu nedostala, dočetla jsem se symptomy: průjem, úbytek na váze, ale já mám spíše opak a ještě k tomu šílené nadýmání. Existují ještě nějaké další testy které by potvrdily/vyvrátily tuto diagnozu? Zkouším na sobě už dlouho pozorovat co mi dělá jaké jidlo, ale nenacházím v tom žádný smysl, jen možná že bych mohla mít problém s trávením sacharidů, možná kombinace s mléčnými výrobky. Předem děkuji za názor. Hezký den.

Barbara - 15.06.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

To je podobné, jako dotaz před Vámi, máte-li zájem, objednejte do do černošické kanceláře.. Michal Kolář

Dobrý den,již pár týdnů mě obtěžuje časté říhání po čemkoliv co sním,či vypiji..bolí mě záda.u mudr.jsem byla..při prohmatání břicha mě bolí žaludek .Výsledky krve,moči a sona ukázkové.ještě mě čeká gastro.jsem ve velkém stresu,nevíte co by to mohlo být?nezvracím,bez teplot..stolice ok.děkuji K.

Veronika - 13.06.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

4eká Vás gastroskopie, ta může být podstatná ke stanovení diagnosy. Až budete mít nález, pak Vám mohu být nápomocen Michal Kolář

Dobry den,je mi 50let a muj obvodni lekar me poslal na kolnoskopii kde odstranili polipek a na jednom useku v tlustem streve byl popsan edem s hlenem ze ktereho odeprali vzorek a z nej vysla eozonofilni kolitida muj obvodni lekar me rekl ze je to v poradku a kvuli polipku adenomu udelame kontrolni kolonoskopii za 5 let jsem se chtela zeptat jestli to neni dlouha tech 5 let u polipku byla histologie low grade isplazii a jeste jsem se chtela zeptat ta eozinofilni kolitida ama zmizi nebo by se mela lecit protoze jsem zadne leky nedostala dekuji

jiraskova - 10.06.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

1. koloskopii po odstranění polypu / jistě záleží na mikroskopickém vyšetření polypu/ dělám svým pacientům od 1 do 3 let. 5 let je vždy moc dlouhá doba. Stra eosinofilní kolitidu: ne že o nic nejde, ale jde, Zřejmě mátě nějakou alergii na potraviny, kde se eosinofily zvětšují právě ve střevu, je tam ale i dost jiném chorob, kdy se eosinophily přemnožily ve střevě. Máte-li zájem, objedenjte se / nálezy s sebou/ ke konzultaci do Černošic / viz www.euresis.cz /, objedná Vás tam moje vrchní sestra Pokorná na tel. 725 753 599. |P|ředem děkuji za důvěru. Michal Kolář

Dobry den, asi pred rokem me na jedne soukrome gastroentrologii diagnostikovali reflux jicnu kvuli drobne branicni kyle. Jicen mel pry zanet, ktery mi lecil pomoci leku na snizeni kyselosti a itopridem. Po pul roce rozhodl, ze je zanet vylecen, ale ze mam leky brat dale. Beru tedy leky uz rok, nyni se stav trochu zhorsuje opet, ale doktor tvrdi, ze je vse zaleceno a nemel by byt zadny problem. Nemyslite, zda by bylo vhodne kylu operovat misto pouzivani leku? Dekuji

Pavel - 09.06.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Operace brániční kýly, neboli laparofická fundoplikace stav vyléčí a není nutné užívat všechny léky, Jste tímto zákrokem prostě vyléčen, Má to ale i mnohá ale.. Svým způsoben jde o náročnou operacia já ji doporučuji jen vyjímečně. Máte-li zájem, přijďte za mnou po objednání ke konzultaci do mé nové kancelře v Černošicích, kde bychom Vaše problémy a nálezy / s sebou!!/ zhodnotili, a já měl podkladu pro radu pro Vás. Děkuji Vám za důvěru a přeji hezký den Michal Kolář

Dobry den pane doktore chtela jsem se zeptat jestli pri kolonoskopii kdyz je odstranen polip se da znejakeho procenticka pohledem,jeho tvarem nebo velikosti predbezne poznat ze se jedna o polip hyperplastycky je mi jasne ze stoprocentne to urci az histologie dekuji

jiraskova - 05.06.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Ano, zkušený endoskopista to pozná. Michal Kolář

Dbry den chtela jsem se zeptat za jakdlouho po divertikulitide se muze provest kolonoskopie nebo toto vysetreni neni potom jiz vhodne dekuji

jana - 26.05.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Po zánětu divertiklů, klinicky odeznělém zánětu, provádím opatrně koloskopii již asi za 1 měsíc. Michal Kolář

Vazeny pane doktore, chtela jsem Vam moc podekovat za perfektni a bezbolestne provedeni kolonoskopie. Vy a sestricka jste uzasne mili lide, pusobite maximalne uklidnujicim dojmem, zadny stres, naprosta profesionalita, kez by Vas takovych bylo vic. Jeste jednou velke diky!

Dagmar Poděbradská - 26.05.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

My oba Vám děkujeme. Nesmírně si cením toho, co jste nám napsala a vězte, že spokojenost lidí je jeden z hlavních důvodů, proč tuto práci dělám. Michal Kolář

Vážený pane doktore,chtěla jsem se zeptat poslední dobou mám střevní problémy.Často chodím na stolici.Hlavně po ránu musím hned na toaletu.pořád mi i kručí v břiše.jinak během dne jdu tam 5krát na stolici.pan doktor mi dělal Sono břicha to bylo v pořádku i krev byla dobrá.v krvi amyláza v pořádku ale v moči opět lehce zvýšené amyláza.prý mám podrážděnou slinivku.je to možné když krev je dobrá?a dá se prosím zjistit podle gastroskopie slinivka pan doktor mě posílá na vyšetření.posílá mě i na ercp slinivky na které se mi nechce prý toto vyšetření může slinivku poškodit.Mockrát děkuji za odpověď.

pavla - 24.05.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

ERCP bych rozhodně nedoporučoval. Možností vyšetření slinivky je celá řada a toto je nejen pro pacienta nejnepříjemnější, ale i hodně nebezpečné. ERCP často udělá akutní zánět sliinivky a to není zrovna dobré. Nabízím Vám naše služby, konzultace je možná v nově otevřené kanceláři v Černošicích. michal Kolář

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,už asi 10let beru Lanzul,je mi 40let a zjistili mě nedostatek železa,chtěla jsem se zeptat,jestli to může být kvůli tomu léku,menstruaciuž nemám,děkuji za odpověd Jana

Jana - 22.05.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Nemůže to být kvůli tomu léku, v žádném případě. Proč se v on-line poradně ptáte 5x za sebou, je funkční,odpovídám, ne tedy denně. Michal Kolář

MOJE ŽENA UŽÍVÁ KREON 25000 A LÉKAŘ JI PŘEDEPSAL LÉK NOLPAZA 40 mg.PO TYDENÍM UŽÍVÁNÍ MĚLA SILNÉ BOLESTI ŽALUDKU A SILNÉ ŘÍHANÍ.JE TO NORMÁLNÍ NEBO MÁ VYSADIT JEDEN S TĚCHTO LÉKU.DĚKUJI PŘEDEM ZA RADU.MANŽELCE JE 60 ROKŮ.

PAVEL - 18.05.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Každý lék může dělat Vámi uváděné obtíže, spíše bych ale myslel na Kreon, je potřeba to vyzkoušet.. Michal Kolář

Dobrý den jsem 14dní po laparoskopicke operaci žlučových kamenů .Mám bolestí na pravé straně u žeber,a špatně se mi nadechuje je to bodavá bolest na sonu nic nenašly.při klidné poloze nic nebolí,jen při vstávání a chůzi či nadechu.Můžete mi prosím poradit?

Novakova Marta - 15.05.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Po operaci to trvá několik týdnů, než vše odezní, je tam přece jen řezáno, i když jde o laparoskopickou operaci. takže vydržte.. Michal Kolář

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Mám bolesti břicha, sice to není každý den, ale i tak je to bolestivé okolo pupku i nad pupkem jakoby žaludek a pak mi to přejde i dolů do podbřišku. Jsem po laparoskopii gynekologie měsíc.Mohou to být ještě větry? Po té laparoskopie? Ale ty bolesti mám stejnak uz dlouhodobě. Jsou to takové náhlé křeče, ktet? zas přestanou. Větry mám docela často. Můžete mi poradit, co by to mohlo být. Děkuji Vám moc, Krásný den. Renáta

Rena - 15.05.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

To je celé popsané trochu zmatečně. Potřeboval bych s Vámi mluvit v ambulanci. Máte-li zájem, otevírám nyní novou poradnu v Černošicích. Michal Kolář

Dobry den predem bych vam chtel podekovat za nedavnou odpoved ohledne divertikulitidy napsal jste mi ze k prevenci je vhodny mesalazin v nizkych davkach chtel jsem se jeste zeptat jestli by byl vhodny i lek salozopirin en ktery se sklada sice ze dvou latek ale ta jedna je prave mesalazin nebo je lepsi lek pentasa a jaka davka by mohla byt dostacujici moc me mrzi ze se nemuzu objednat do nektere z vasich ambulaci protoze jsem presvedcen ze by jste me pomohl ale jsem az z Destne orl.hory a jsem castecne nemohouci tak vam budu moc vdecny za pomoc touto cestou a take si vazim vasi prace jen moc malo lekaru v dnesni dobe a ve svem osobnim volnu pomaha lidem budu take moc rad kdyz budu moci vasi poradnu zase vyuzit dekuji

dada - 13.05.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Pentasa je nejlepší. Salazopirin by asi fungoval taky, jde ale lék, který už je zastaralý a má přece jen hodně vedlejších účinků..raději ale Pentasu. Jen nevím, kod Vám to napíše.....Preskripce je vázaná na obor gastroenterologie. Poslat recept fakt nemůžu.. Michal Kolář

Dobrý den, pane doktore, před 4 měsíci jsem během užívání ATB začala trpět ranními průjmy. Opakované řídké ranní stolice mě bohužel provází stále. Jestliže velmi výjimečně ráno průjem nemám, dostaví se v průběhu pozdního odpoledne silné nadýmání a bolesti břicha.Kultivační vyšetření střevního obsahu prokázalo pouze zcela ojediněle přítomnost Candida albicans, UZ i hladina CRP jsou v normě. Na základě těchto vyšetření můj lékař usoudil, že trpím dráždivým tračníkem. Předepsal mi lék Duspatalin s tím, že pokud nepomůže, dostanu k němu ještě další léčiva na dlouhodobé užívání. Tento lék beru již měsíce a výrazné zlepšení bohužel nepozoruji. Je mi teprve 25 let a nerada bych brala dlouhodobě léky. Chtěla bych Vás proto poprosit o doporučení dietních opatření a doplňků stravy, které by pomohly moje problémy odstranit. Moc Vám děkuji a přeji hezký den. Monika

Monika - 11.05.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Já bych vám doporučil přírodní léky, mám s nimi již 8 let zkušenosti, navíc prodávám od firmy Starlife přípravky s velkou slevou / viz www.euresis.cz. Doporučil bych normalizovat střevní mikrofloru: prebiotikum Inulin, Probiotikum laktobacily a v lékárně Hylak..dále bylinky ke zklidnění celé trávicí trubice Trend relax..takto měsíc a měla byste být fit, máte li zájem, napište mi prosím na mail: mkolar@euresis.cz, nebo bude během několika dní spuštěm on line obchod: euresis-shop.cz. Firmu teď trochu revitalizujeme a prodej přírodních léků bude jednou z důležitých částí léčby nemocí GIT. Michal Kolář

Dobrý den. Před třemi týdny jsem byla na gastroskopii pro obtíže nadýmání, říhání, pálení žáhy. Okamžitý výsledek lehká nedomykavost u jícnu,lehký zánět jícnu, ze žaludku se mi vrací žluč. Dle lékaře vzhledem k tomu, že jsem 6 let po odnětí žlučníku, přirozený nález.Vzaty vzorky. O dva dny později jsem od prakt. lékařky dostala Rovamycine na angínu, celkem tři balení, dobírám za dva dny. Včera přišly výsledky z gastr., jedná se prý o bakteriální zánět, nic jiného nenalezeno. Pro povzbuzení trávení nasazen Kinito a Ursosan na měsíc, na kontrolu podle gastrologa i prakt. lékařky nemusím. S přechodným zhoršením vzhledem k braní Atb můžu počítat, ale odezní. Ráda bych věděla, co to vlastně znamená ten bakt. zánět,zda je možné, že se přeléčil antibiotiky nebo zda si tělo poradí samo, a zda ony léky jsou vůbec dobré a jak dlouho je lze brát. Od operace žlučníku užívám rovněž Lanzul 1 x denně, dále Pulmicort na astma. Dlouhou dobu jsem i užívala léky na psychiku, trpím maniodepresí. Bohužel, z každé nemoci se velmi trápím a slušně se v ní \" prohrabuji\", tím si vše zhoršuji. Děkuji za odpověď a uvítala bych i informaci, zda a co by mi mohlo pomoci z Vašeho eshopu. Ráda bych také věděla, co by přírodního by jste doporučil mé dceři, má malé dítě, je silně při těle, má problémy s krční páteří, únavou,častým nevyspáním i rozhozenou psychiku. Velmi děkuji za odpověď

Marcela Pechová - 11.05.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Já jsem z toho trochu zmatený. Fakt nevím, co vám je. Možná máte infekci helicobacterem pylori, nedomykavost svěrače rozhodně není normální, no prostě...nevím. Během 14 dní otevírám v Černošicích / místo pražské ambulance/ poradnu, který by byla pro diskusi o vašich problémech ideální, pak bychom mohli i unvažovat o nějaké přírodné léčbě, takto fakt nevím. Sledujte prosím naše webové stránky www.euresis.cz, vše bude uvedeno, jak a kam se objednávat. MNichal Kolář

Dobrý den, již delší dobu (cca 3 měsíce) pociťuji slabší bolení pod levým žebrem, není citlivé na pohmat. K tomu dlouhodobě trpím na zácpu, mívala jsem potíže s hemoroidy (momentálně ok), ve stolici jsem objevila hlen. Před měsícem jsem z těchto důvodů navštívila praktického lékaře (v době, kdy Vaše ordinace byla zavřená), absolvovala jsem sono břicha, krevní testy, vyšetření moči a test na krev ve stolici ? vše v pořádku. Lékař mi doporučil režimová opatření na úpravu zácpy a v případě přetrvání obtíží endoskopické vyšetření. Problémy se zácpou se podstatně zlepšily, ale břicho stále cítím. Je mi 38 let, jsem 9 měsíců po porodu a stále kojím. Mohou být obtíže spojeny s porodem? Nošením dítěte? Jsou na místě zmíněná vyšetření? Nebo můžu předtím ještě vyzkoušet nějakou ?samoléčbu?? S nadsázkou můžu říct, že bolení není natolik akutní, abych s ním nemohla žít, obávám se ale vážnějšího onemocnění... Děkuji za reakci

Dana - 11.05.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Vyšetření levé části tlustého střeva: od konečníku až po oblast v levém nadbřišku / kde máte tlaky/ bych doporučoval, je to taková jistota....Ale , až ukončíte kojení... Michal Kolář

Dobrý den pane doktore, přes 2 měsíce trpím nevolností po jídle, je mi vždy na zvracení, tlačí mě žaludek, začalo mi být i špatně když jsem nic nejedla, zašla jsem ted k svému lékaři. Ten mi vzal krev a zjistil pozitivní látky na Helicobater pyroli, řekl, že ale na sliznici již není, že jsem ho v minulosti prodělala, mám pozitivní pouze Pylori IgG a to 12,5. Mám dotaz zda se přeléčuje antibiotiky \"zpětně\" když jsem ho v minulosti měla a výsledky IgG mám stále pozitivní. Není mi stále dobře, pan doktor mi dal léky na odkyselení žaludku jinak nic. Děkuji za Vaši odpověď apřeji Hezký den.

Markéta - 10.05.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Pan doktor má pravdu. Infekci jste prodělala, máte proti němu protilátky a již nemůžete dostat aktivní infekci. Zde se léčba v žádném případě nedává. Jestli byste chtěla mít jistotu, že bacil v žaludku není, je nutná gastroskopie. Udělám, klidně, ale člo by o vyžádané vyšetření, které byste si musela uhradit. Michal Kolář

Mám špatně těsnící svěrač konečníku. Existuje operace nebo lék pro zlepšení tohoto problému? Děkuji

Marie - 08.05.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Musíte navštívit pracoviště proktochirurgie, tento problém gastroenterologie neřeší. Michal Kolář

Dobrý den pane doktore, jsem v 17 tydnu tehotenstvi a temer od jeho zacatku me trapi zluta stolice, obcas i se svetlym hlenem. Byla jsem u obvodniho lekare, ten me dal probiotika a rekl, ze me nikam na odborne pracoviste poslat nemuze, ze se mnou ted v tehotenstvi stejne nikdo nic delat nebude. Zkusila jsem tedy vysadit vitaminy Femibion, ktere ted beru, bez vysledku. Docela me to trapi, protoze bych nerada neco zanedbala a ohrozila tehotenstvi. Krevni obraz mam v poradku a vysetreni na zloutenku taky. Obcas me picha pod levym zebrem. Ted v tehotenstvi trpim i vice nadymanim. Pred rokem a pul jsem mela zanet zaludku a duodenogastricky reflux. Zadne leky uz neberu. Take jsem byla vysetrena kratkou kolonoskopii, dal jak pod leve zebra se kvuli bolestivosti lekar nedostal. S cim muze muj nynejsi problem souviset? Nebo je to v tehotenstvi normalni? Moc dekuji za odpoved.

Jana - 06.05.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Já bych to jako problém neřešil. Máte normální základní krevní testy. Barva stolice je odrazem Vaší stravy. Od světlé až žluté po tměvě hnědou až černou....Myslete na miminko.... Michal Kolář