Načítání

Poradna

Chci se zeptat

Dobrý den dnes sem se omylem napil benzínu smichanym s olejem do motorové pily a vyvolalo to průjem jenze to by mi anitak nevadilo pprotože to jde aspoň všechno ven jenže při té stolici se mi i nafukuje konecnik poraďte mi prosím co mi pomůže dekuji

Kristian - 27.08.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Běžte do nemocnice, ještě dnes!!! Michal Kolář

Dobrý den Prosím jaký si mám objednat přípravek z vašeho shopu na regeneraci žaludku diky Bognerová

Radana Bognerova - 26.08.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Na žaludek velmi dobře působí kombinace: vojtěška Alfalfa 2x1 a Aloe vera gel 1-0-0. Stačí tyto malé dávky, větší dávka Aloe je pajk vhodná spíše pro střevní obtíže. Michal Kolář

dobrý den každé ráno musím nekolikrát na stolicu vadí mi to když jsem v práci furt odskakovat na záchod je to nepřijemné beru letrox 100 na štitnu žlazu poradte mi prosím co by mi pomohlo děkuji

Helena - 20.08.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Máte-li stolici opakovaně ráno, nemáte-li přítomnou krev ve stolici, pak jde nejspíše o tzv. dráždivý tračník: funkční porucha evakuace stolice. Máte-li přítomnou krev ve stolovi, pak bych doporučil koloskopii, pokud ne, zkuste přírodní léky na dráždivý tračník: Aloe vera gel 2x1, Trend Relax 2x1 / oba přípravky můžete nakoupit se slevou na www.euresis-shop.cz. Michal Kolář

Dobrý den, už cca 3 měsíce mne trápí stolice. Střídá se mi průjem se zácpou a neustále se k tomu přidružuje mírný, průhledný "výtok" z konečníku (bez zápachu). Po dietách žádná změna, obvodní doktor mi doporučil dlouhodobé užívání probiotik, ale užívám je denně již měsíc a stále žádná změna. Nevíte,čím by to mohlo být? Předem Vám děkuji za odpověď, Benešová

Lucie Benešová - 19.08.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Příčin může být sgtrašně moc. Máte-li zájem, můžeme to řeišit, je k tomu ale podrobná konzultace. Informace o konzultacích a případné objednávky jsou na www.euresis.cz. Michal Kolář

Dobry den. Mavam velke bolesti brucha a dnes mi prisiel nasledovny vysledok z CT brucha. Mam vyhladat obvodneho alebo ineho lekara pretoze moj gastroenterolog ma tyzden dovolenku. O co sa jedna? Dakujem za skoru odpoved... Zalúdok a črevné kľučky orientačne v norme /stena nezhrubnutá bez evidetnej expanzie/,susp. zhrubnutie steny terminálneho ilea, ktoré nie je dostatočne naplnené /v dif.dg.terminálna ileitída/, mezentériálna LAP, /viacpočetné LU do 14mm/, mezokolon bezzápalových zmien a LAP

Jarmila - 17.08.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Nemohu Vám poradit, navštivte vašeho gastroenterologa po jeho návratu z dovolené. Michal Kolář

Dobrý den, manžel byl u obvodní lékařky na krevních testech kvůli celiakii, která se v rodině vyskytla. Na výsledku testu je jen jedna hodnota SlgE gluten, která je v normě. Ptám se ale nemělo by se měřit víc hodnot? Můžete mi prosím, napsat jaké, abych tuto informaci mohla obvodní lékařce předat? Děkuji

Gistrová - 17.08.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

To je špatný postup ze strany pkraktika. Jednak je nutné provést gastroskopii a odebrat vzorky na lepek z dvanáctníku a přilehlého tenkého střeva, dále jsou nutné daleko podrobnější krevní odběry. Ptáte se jaké. Promiňte, ale tyto odběry smí indikovat gastroenterolog, ne praktik. Michal Kolář

j6s4cQ http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

JimmiXS - 14.08.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Tak, takhle prosím NE!!! m.kol.

Dobrý den. Mám opakující se bolesti na spodní strane prsou. Začne mně tam pálit, začnu neustále říhat a pak dostanu silný pocit na zvracení. To trvá pár minut. Trvá to pár dnů, pak klid a pak se to znovu opakuje. Nikdy nezvracím, jen silný pocit na zvracení. Nemám průjem, nemám bolesti na pohmat. Doktor mi dal motilium, to nepomohlo. Doporučujete gastroskopické vyšetření? Je mi 47 let. Děkuji za odpověď.

Vladi - 13.08.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Gastroskopie je nezbytná ke stanovení diagnosy. Máte-li zájem, jsme schopni vám do týdny toto vyšetřžení v Dobřichovicích udělat. micahl kolář

Dobrý den, moje žena se léčí s žaludečním vředem. Lékař jí předepsal užívat Pantomyl 1-0-0 a současně Ranisan 0-1-1. V lékárně mi bylo řečeno, že při užívání Pantomylu je současné podávání Ranisanu zbytečné. Prosím o Váš názor. Děkuji

Michal - 11.08.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

V lékárně měli naprostou pravdu... Michal Kolář

Mám Cronovu chorobu a teď ještě mi našli raka na štítné žláze.Které dopl.léky by jste mi doporučil. Něco jsem si dneska objednala a doufám že nebudu tak unavená. Léky bych mohla vyzvednout u Vás v ordinaci.Jezdím k mudr. Šípové atd. S pozdravem Janošková z Mníšku pod Brdy

Jana Janošková - 09.08.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Všechny přírodné léky mám v Černošické ordinaci. Abych Vím něco doporučil, tak bych pogtřeboval s vámi aspoň 10 minut hovořit. Pokud přijdete do Černošic , nebudu Vám účtovat konzultaci, ale jen léky.... dr. Kolář

Dobry den p. doktor, Chcela by som skonzultovat svoj zdrav.stav. Traviace tazkosti zacali od polovice r.2015 - vtedy to bolo nedostatocne travenie, nebolestive tlaky, stahy v zaludku, rihanie, nauzea, obcas zaha/10/2015 mi bola robena GIT s diagnozou - NERD a funkcna dyspepsia. HB negat., laktozova intolerancia, celiakia vyvratena. Nasadeny mi bola Nolpaza , Ganaton, Kreon podla potreby a probiotika. Z uvedenych uzivam dlhodobo probiotika, lebo ostatne mi sposobovali zhorsenie tazkosti - uplne zastavenie travenia, bolesti brucha...V sucasnosti sa mi raz za par dni stane, ze mi prestane travit, potom sa to po cca 2 dnoch upravi a zase mi travi dobre, ale cca 2x do tyzdna mavam problem so zahou - aj celodenne. Davam si vtedy zasadite mineralky.ale mam dojem, ze cim viac sa snazim zahu eliminovat, tym viac ju citim. Vacsinou to odozneje same od seba. Antireflux. opatrenia sa snazim dodrziavat, spim na klinovom vankusi, strava je setrna, nedradiva. Vsimam si, ze to palenie ma aj suvislost s obdobim stresu. Chcela by som sa opytat, ci NERD moze rovnako ako GERD sposobit pri takejto frekvencii zahy zapal pazeraka az rakovinu? Mala by som opat po roku ist na kontrolnu gastroskopiu, resp. ako casto pri tejto diagnoze treba chodit? Nexistuje nejaky setrnejsi prirodny preparat, ktory by moje travanie harmonizoval s minimom vedlajsich ucinkov? Kedze ako mi bolo povedane, jedna sa o fukcnu, nie organovu poruchu. A je tato diagnoza refluxu celozivotna, alebo dokaze sa funkcia zvieraca obnovit? Dakujem.

Iveta - 08.08.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

jde o příliš složitý problém, kdy nemohu v této poradně nic doporučovat. Máte-li ale zájem, objednejte se ke konzultaci do mé černošické kanceláře. Ceny a všechny informace jsou na www.euresis.cz

Dobrý den vážený pane doktore, chtěla bych Vás požádat o radu. V lednu jsem byla na endoskopickém vyšetření k vyloučení žaludečních vředů. Žaludek byl v pořádku, ale byl mi diagnostikován Barretův jícen, na kontroly chodím po půl roce. Nemívala jsem žádné pálení žáhy, pouze pálení břicha v oblasti pupku a slabé říhání. Užívám Helicid 1 x 1 a Kinito 3 x 1. V únoru 2016 jsem byla na laparoskopické operaci - odstranění žlučníku z důvodu polypu.Před 3 měsíci jsem začala mít pocit pálení v krku, na ORL mi řekli, že mám chronický zánět hltanu. Pálení přetrvává a přidalo se slabé říhání a občasné pokašlávání. Mám se tím znepokojovat a objednat se dříve ? Pan doktor mi doporučil operaci fundoplikaci, druhý pan doktor mi řekl, že s operací by ještě počkal, že léky beru teprve krátce (od listopadu 2015).I když jsem z jižní Moravy přemýšlím , že se k Vám objednám do poradny.Děkuji Vám za odpověď a moc si vážím Vaší pomoci. Míla

MV - 08.08.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Musím bohužel řící, že postup není zcela vpořádku. Máte-li Barretův jícen / info o něm na www.euresis.cz..nemoci..organické..jícen/, je nutná trvalá léčba kvalitnějším lékem a silnější dávkou , než je podávaný Helicid. Polyp ve žlučníku se mněl jen sledovat, nemůže mít žádný negativní vliv na funkcí řžlučníku, nikdy nemůže přejít v rakovinu. Obtíže jsou zřejmě od špatně léčenáho Barretta a stavu po odstranění žlučníku, Lze pomoci, jistě, to by ale bylo na dlouhé povídání. Máte-li zájem, objednejte se na 60ti minutovou konzultaci do mé kanceláře v Čerčnošicích. dr. Kolář

Dobry den,mam zaludocne problemy a bolesti. Mohol by som brat naraz iberogast kvapky + helikobakter a helicid na zaludocnu kyselinu? Alebo sa nesmiu kombinovat tieto lieky? Dakujem

Norbert - 12.07.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Njeptvre podstupte gastroskopii, odběry při gastroskopii jsou nenahraditelné.

Zistili mi intoleranciu bielkoviny kravskeho mlieka. Chcela by som sa opytat, ci ak neprestanem jest mliecne vyrobky, mlieko a potraviny obsahujuce mlieko, dostanem nejaku zavaznu chorobu, alebo sa nejak dramaticky zmeni moj zdravotny stav? Pocas pracovnych dni sa musim stravovat v restauraciach, mozem jest jedla obsahujuce alergen 7, ked doma budem dodrziavat bezmliecnu dietu? Mozem obcas jest potraviny obsahujuce mlieko? V akej frekvencii. Dakujem za odpoved.

Silvia Dzugasova - 08.07.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Toto jse složitá věc, bez osobní konzultace Vám neporadím, objednejte se prosím do mé kanceláře v Černošicích ke konzultavi. Michal Kolář

Dobrý den,kdysi jsem se u Vás léčil se žaludkem a dosud jsem byl zdráv,dnes je mi už třetí den nevolno,cítím hořkost v ústech po každém jídle a pití,nevím zda tento stav může být následkem po požití alkoholu nebo po dietní chybě.Prosím poraďte mi čím by to mohlo být nebo by byla lepší osobní konzultace s vámi.

jan - 06.07.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Příčin může být hrozně moc, zkuste ale nejprve: žaludeční čaj Stomaran, Helicid 10mg 2-0-2 Meduňka. Pokud nebude do 3 dnů efekt, ozvěte se, abychoim případně stihli konzultaci / od 16.7. mám dovolenou/ Michal Kolář

dobrý den ráda bych se zeptala zda byste mi dokázal pomoci či doporučil nějaký přípravek. Rok trpím zhleněním v oblasti nosohltanu, dle orl vše v pořádku, provedena laserova mukotomie bez efektu. byla jsem odeslána na gastro, kde mi byla provedena koloskopie a gastroskie, vše v pořádku. mam intoleranci laktozy a alergii ml.bílkoviny. ZAhlenění je silně obtěžující ale evidentně si se mnou nikdo neví rady. Existuje nějaký z vašich přípravků ,který bych mohla vyzkouset? Lenka

lenka tomanovová - 06.07.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Určitě bych doporučil Lactase enzyme star / viz www.euresis-shop.cz. Žaludeční dieta / je na www.euresis.cz/. Helicid 10mg 1-0-1. Pokud by nebyl během pár dnů efekt, pak se objednejte ke konzultaci do Černošic. Michal Kolář

Dobry den mela jsem uz potreti zanet divertiklu dost velke bolesti na kolonoskopii kam me poslala obvodni napsano velke divertikli obvodacka me dala leky normix ktere pry mam uzivat sistematicky vzdy prvnich sedm dni v mesici v davce 1-0-1 chtela jsemse zeptat jestli tento lek je vhodny aby zamezil navratu divertikulitidy a jestli tato davka je dostacujici a nemela bych uzivat vyssi davku protoze mam strach aby se to opet nevratilo protoze naposledy jsem mela velke bolesti a jeste jsem se chtela zeptat jak vlastne tento lek funguje proti divertikulitide moc dekuji za odpoved

majka - 26.06.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Dobrý den pane doktore, obracím se na Vás s prosbou o informaci. Přítel se léčí s Wilsonovou chorobou, je medikovaný, bez příznaků, ale ve volných chvílích, převáženě víkendech, pije alkohol. Dá se vyslovit nějaká prognoza při tomto životním stylu vzhledem k jeho diagnoze? Předem děkuji za Váš čas a jsem s pozdravem. AK

Alice - 21.06.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

U Wilsonovy choroby je alkohol vyloučen. Jinak ať se přítel loučí s pozemským životem!!!! Michal Kolář

Dobrý den, mojej mame zistili divertikuly v oblasti sigmy. Prekonala už 3 zápaly počas 5 rokov a pravdepodobne ju čaká operácia. Ako prosím prebieha? Odstránia len divertikuly alebo časť postihnutého čreva? Je po operácii nutný dočasný vývod? Ďakujem za odpoveď.

Tatiana - 17.06.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Odstraňuje se část střeva, kde divertikly jsou, vývod se nedělá. Lépe Vám to ale vysvětlí chirurg, který bude dělat operaci, já nejsem chirurg. Osobně operace nedoporučuji, dávám preventivně dlouhodobě protizánětlivé léky na střevo, záněty diveretiklů pak většinou nevznikají. Michal Kolář

Zdravím Vás pane doktore. Přistěhoval jsem se do Radotína a hledám zde gastroenterologickou ambulanci (46 let, v minulosti žal. vřed, a od té doby občasné zažívací potíže, pravidelné kontroly v gastroenter. poradně, nyní nic akutního). Nálezy z předchoz. bydliště mám. Můžu chodit k Vám? Zaujala mě možnost klientských karet, hledám tak trochu nadstandardní ordinaci. Dočtu se někde co která karta obsahuje? Na webovkách jsem to nenašel. Předem moc děkuji. Martin T.

Martin Tůma - 15.06.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Určitě, rád si vás do ordinace vezmu. informace o klientských kartách budou na webu do týdne...Objednejte se prosím na úvodní konzultaci / přineste si vše, co máte z minula/ do černošické kanceláře. Michal Kolář